GRUNDAREN AV Taekwon-Do:

 • image

  The Founder of Taekwon-Do General Choi Hong

 • image

  The Founder of Taekwon-Do General Choi Hong

 • image

  General Choi at the Army

 • image

  The Founder of Taekwon-Do General Choi Hong

General Choi Hong Photos

a

General Choi Hong Hi föddes den 9 November 1918 i den oländiga och hårda området Hwa Dae, Myong Chun distriktet i nuvarande DPR Korea. I sin ungdom var Han svaga och ganska sjuklig, en ständig källa till oro för sina föräldrar.Trots detta uppvisade han en stark och oberoende inställning.

Vid tolv års ålder, blev han avstängd från skolan för hets mot de japanska myndigheterna som var i kontroll över Korea. Detta var början på vad som skulle vara ett långt samarbete med Kwant Ju student Independence Movement.


a

 

Efter sin utvisning skickade unge Choi far honom att studera kalligrafi under en av de mest kända lärare i Korea, Mr Han Il Dong. Han utöver sina färdigheter som en kalligraf var också en mästare på Taek Kyon,
den gamla koreanska konsten av mul striderna.
Läraren, bekymrad över den bräckliga tillstånd av hans elev, började undervisa honom kraftfulla övningar Taek Kyon för att hjälpa till att bygga upp hans kropp.

 

 

 

År 1937 blev Choi skickades till Japan för att främja sin utbildning. Strax innan han lämnade, hade emellertid ungdomarna oturen att engagera sig i en ganska uppvärmd argument med en massiv professionell brottare som lovade att bokstavligen slita ungdoms lem från lem vid deras nästa möte. Detta hot verkar ge nya impulser till unga Choi utbildning i kampsporter.

 

g14

 

I Kyoto, mötte Choi en kollega koreanska, Kim, som var engagerad i undervisningen japansk kampsport, Karate. Med två år av koncentrerad träning, Choi uppnått klingade av första graden svart bälte. Dessa tekniker tillsammans med Taek Kyon (fot tekniker) var föregångare till moderna Taekwondo.

Det följde en period av både mental och fysisk träning, förberedande skola, högstadium, och slutligen vid University of Tokyo. Under denna tid har utbildning och experimenterande av hans nya stridstekniker intensifierades tills med förverkligandet av sin andra gradens svart bälte, började han undervisa vid en YMCA i Tokyo, Japan.

Choi berättar en särskild erfarenhet från sin tid. Det fanns ingen lyktstolpe i staden som han inte slå eller sparka för att se om koppartrådarna kommande vibrerar i protest.

“Jag Kan tänka mig att dessa var de tekniker som jag skulle använda för att försvara mig mot brottare, Hu, om han gjorde försök att utföra sitt löfte att slita mig lem från lem när jag återvände så småningom till Korea”.

a

Med utbrott av andra världskriget, var författaren tvungen att värva i den japanska armén genom någon vilja av hans eget. Även på sin post i Pyongyang, Nordkorea, var författaren inblandad som planeraren av den koreanska självständighetsrörelsen, känd som Pyongstudentsoldatrörelsen och internerades på en japansk fängelse under sin åtta månader pretrial undersökning.

Även i fängelse, för att lindra tristess och hålla vältränad, började Choi träna denna konst i ensamheten av sin cell. På kort tid, han cellkamrat och fångvaktare blev studenter av hans.
Så småningom blev det hela fängelsegården en gigantisk gymnasium.
Frigörelsen i augusti 1945 skonas Choi från en påtvingad sju års fängelse. Efter sin frigivning, fritt fången reste till Seoul där han organiserade en student soldat parti. I januari året därpå, var Choi uppdrag som en fänrik i den nya sydkoreanska armén, “Starta Pad” för att sätta Taekwon-Do till en ny bana.

Strax efter gjorde han kompanichef i Kwang-Ju, där den unge fänrik tände facklan av denna konst genom att lära hela hans företag och sedan befordrad till första lieutenant och överfördes till Tae Jon ansvarig för andra infanteriregementet.
Även på sin nya tjänst, började Choi sprida konsten inte bara koreanska soldater utan även till amerikanerna stationerade där.
Detta var den första introduktion till amerikaner av det som så småningom skulle bli känd som Taekwon-Do.

1947 var ett år av snabb befordran. Choi befordrades till kapten och sedan större. År 1948 var han skickas till Seoul som ansvarig för logistik och blev Taekwon-Do instruktör för den amerikanska militären polisskolan där. I slutet av 1948 blev Choi en överstelöjtnant.

g4

 

 

 

År 1949 blev Choi befordrad till full överste och besökte USA för första gången delta i Fort Riley Ground General School. Även om det var denna konst introducerades den amerikanska allmänheten. Och 1951, brigadgeneral. Under denna tid, organiserade han Ground General School i Pusan som biträdande kommendant och chef för Akademiska avdelningen. Choi utsågs stabschef av den första kåren 1952 och var ansvarig för briefing General MacArthur under dennes besök i Kang Nung. Vid tidpunkten för vapenvila, Choi var i befälet över den 5: e infanteridivisionen.
År 1953 var ett händelserikt år för general i både hans militära karriär och i utvecklingen av den nya kampsporten. Han blev författare till den första auktoritativa bok om den militära underrättelsetjänsten i Korea. Han organiserade och aktiveras sprickan 29th infanteridivisionen av Ceju Island, som så småningom blev spjutspets Taekwon-Do i det militära och etablerade Oh Do Kwan (gym i My Way) där han lyckades inte bara utbildning av kader instruktörer för hela militärt utan också utveckla Taek Kyon och Karate tekniker till ett modernt system för Taekwon-Do, med hjälp av Mr Nam Tae Hi, hans högra hand 1954.
Under senare delen av året, befallde han Chong Do Kwan (gym i Blue Wave), den största civila gym i Korea; Choi också befordrad till större allmänhet.

 

Tekniskt 1955 signalerade början av Taekwon-Do som ett formellt erkänt konst i Korea. Under detta år, var en särskild nämnd bildas som innehöll ledande mästare instruktörer, historiker, och framstående ledare i samhället. Ett antal namn för den nya kampsporten lämnades in. Den 11 april, styrelsen kallats av General Choi beslutat om namnet Taekwon-Do som hade lagts fram av honom. Denna enda enhetlig namnet Taekwon-Do ersatte de olika och förvirrande termer; Dang Soo, Gong Soo, Taek Kyon, Kwon Bup etc.
Under år 1956 och 1957 energiska allmänna spridningen Taekwon-Do till universitet och militära tjänster i hela Korea. Tredje Military District Command i Tae Jon blev en av de viktigaste centra för ny konst.
Gen Choi förklarar innebörden av “Taekwon” både bokstavligt och tekniskt. Herr Yoo säger: “Jag håller helt med namnet Taekwon lämnats av Maj Gen Cho Hong Hi. Jag tror dock att det skulle vara fullständigt betydelsefullt att vi har godkännande från presidenten, eftersom att ge ett namn till en kampsport är så viktiga “.
Herr Cho, ordförande, vinkade att en tre-män kommittén bildas för att studera historiska och akademiska uppgifter som kommer att överlämnas till varje medlem senast den 31 december Dessa ledamöter i sin tur ska vara ansvarig för att få godkännande från ordföranden inom en vecka vid mottagandet av ovanstående data.
År 1958 gjorde han oss om hans motvilligt tilldelad position som chef för reserv byrå genom att framgångsrikt sprida Taekwon-Do till hela reservdivisioner inom ramen för denna övervakning.
Alla medlemmar enhälligt.

g6

 

 

År 1959 spred Taekwon-Do utanför sina nationella gränser. Fadern av Taekwon-Do och nitton av hans bästa svart bälte innehavare turnerade Fjärran Östern. Turnén var en stor framgång, häpnadsväckande alla åskådare med spetskompetens i Taekwon-Do tekniker. Många av dessa svarta bälte innehavare såsom Nam Tae Hi, ordförande i Asien Taekwon-Do Federation; Överste Ko Jae Chun, den 5: e chef för Taekwon-Do instruktörer i Vietnam; Överste Baek Joon Gi, den 2: a huvudinstruktör i Vietnam, brigadgeneral Woo Jong Lim; Mr Han Cha Kyo, chef Instruktör i Singapore och Mr Cha Soo Young närvarande en internationell instruktör i Washington DC så småningom fortsatte med att sprida konst till världen.
I år var Choi upphöjd till två lysande inlägg, ordförande för hans nybildade Korea Taekwon-Do Association och vice befälhavare för den 2: a armén i Gae GU.
Den koreanska ambassadör i Vietnam, General Choi Duk Shin var avgörande för att hjälpa till att främja Taekwon-Do i denna nation låst i en dödskamp med kommunisterna. Samma år General Choi Hong Hi publicerade sin första koreansk text på Taekwon-Do, som blev modellen för 1965 upplagan.
Under år 1960 general deltog i moderna vapen förtrogenhetskurs i Texas, följt av ett besök i Jhoon Rhees Karate Club i San Antonio, där författaren övertygade eleverna att använda namnet Taekwon-Do i stället för Karate. Således Jhoon Rhee är känd som den första Taekwon-Do instruktör i Amerika.
Detta markerade början av Taekwon-Do i Amerikas förenta stater.

 

g7

 

Choi återvände till Korea som registret över Intelligence av den koreanska armén. Senare samma år, antog han befaller av Combat väpnade Command med ledning av infanteri, artilleri, bepansrade, signal- och flygskolor.
År 1961 var det år av mognad för både Choi militära karriär och Taekwon-Do, med ledning av de största utbildningscentrum i Korea och den nyligen tilldelade befälet över den 6: e armékåren.

.

Taekwondo spred sig som en löpeld, inte bara för att den koreanska civila och militära befolkningen men för de amerikanska soldaterna i den 7: e infanteridivisionen som var under hans kontroll över verksamheten. Genom sina elever, var Taekwondo även införts för att den största militärskola i världen, West Point. Samma år gjorde han också Taekwon-Do ett obligatoriskt ämne för hela beväpnade och polisstyrka i Sydkorea.
År 1962 blev Choi utsetts till ambassadör i Malaysia, där, som en dedikerad missionär Taekwon-Do, var konsten spreds. 1963 Taekwon-Do sammanslutning av Malaysia bildades och nådde nationella acceptans när konsten visades på Merdeka Stadium på begäran av premiärministern, Tunku Abdul Rahman.

 

 

 

g11

Samma år, två viktiga milstolpar ägde rum; den berömda demonstration på FNs byggnaden i New York, och införandet av Taekwon-Do till Försvarsmakten i Vietnam enligt Manor Nam Tae Hi. I februari året därpå, har en Taekwon-Do Association bildades i Singapore, och grunden lades för att bilda föreningar i de yttre delarna av Brunei.
Samma år, ambassadör Choi gjorde en resa till Vietnam med det enda syftet att lära avancerade Taekwon-Do mönster som han fulländade efter år av forskning till gruppen instruktörer under ledning av överstelöjtnant Park Joon Gi personligen. Detta var verkligen en ny era för Taekwon-Do i att han kunde dra en klar skiljelinje mellan Taekwon-Do och Karate genom att helt eliminera återstående spår av Karate.
Senare i år, han omvaldes som ordförande i Korea Taekwon-do Association vid hemkomsten, som gav honom en chans att rena Taekwon-Do samhället genom att städa upp de politiska kretsar inom sin organisation.

År 1965 Ambassadör Choi, pensionerad tvåstjärnigt allmänhet utsågs av regeringen i Republiken Korea för att leda en goodwill uppdrag att Västtyskland. Italien, Turkiet, Förenade Arabrepubliken, Malaysia och Singapore. Denna resa är betydande i att ambassadören, för första gången i Koreas historia, förklarade Taekwon-Do som den nationella kampsporten Korea.
a

 

Detta var grunden inte bara för att fastställa Taekwon-Do föreningar i dessa länder, men också bildandet av den internationella Taekwon-Do Federation (ITF) som den är vet i dag. År 1966 drömmen om den sjukliga ung student av kalligrafi, som steg till ambassadör och associerings president av de mest respekterade kampsporten i världen, kom sant. Den 22 mars var den internationella Taekwon-Do Federation (ITF) som bildas med föreningar i Vietnam, Malaysia, Singapore, Västtyskland, USA, Turkiet, Italien, Egypten och Korea.

År 1967 far till Taekwon-Do fick första klass Distinguished Service medalj från den vietnamesiska regeringen och han hjälpte att bilda Korea och Vietnam Taekwon-Do Foundation, under ledning av Gen Tran van Dong. Samma år Hong Kong Taekwon-Do Association bildades. I augusti besökte Choi All American Taekwon-Do-turnering som hölls i Chicago Illinois, där han diskuterade expansion, enande och den politik som USA: Taekwon-Do Association med ledande instruktörer. Besöket ledde till det formella inrättandet av den amerikanska Taekwon-Do Association i Washington DC den 26 November 1967.

g8

Under detta besök Choi träffade också med Robert Walson, fjärde graden svart bälte och en av de främsta amerikanska myndigheterna om Taekwon-Do att lägga grunden för en ny upplaga av en bok om Taekwon-Do.
I slutet av 1967 uppmanade författaren Mästaren Oyama till ITFs högkvarter i Seoul för att fortsätta diskussionen de hade tidigare på Hakone, Japan, där Mästaren Oyama så småningom skulle ändra sina metoder som i Taekwon-Do.
Samma år, ordföranden för ITF valt ut fem instruktörer från Försvarsmakten för Taiwan, på begäran av generalissimus Chiang Kai-shek. Denna begäran kanaliserades via General Chung Il Kwon, då premiärminister Sydkorea.

1968, författaren besökte Frankrike, som det främsta företrädare för den koreanska regeringen, att delta i konsuln International Sports Militär Symposium som hölls i Paris. Taekwon-Do var en stor fråga på dagordningen. Delegater från 32 länder bevittnat demonstrationer av Taekwon-Do av ett team av experter. Samma år, den brittiska Taekwon-Do Association (Ukta) bildades och författaren besökte Spanien, Nederländerna, Kanada, Belgien och Indien med hopp om att sprida Taekwon-Do.
När Choi återvände till Korea han presenterade med den första Sports Research Award från södra Korea för sitt målmedvetna arbete på uppdrag av den koreanska kampsporten.

a

1969, Choi turnerade Sydostasien att personligen undersöka förberedelserna i varje land för första asiatiska Taekwon-Do Tournament som hölls i september i Hong Kong. Omedelbart efter turneringen, författaren förde en världsomspännande turné i 29 länder att besöka instruktörer och samla bilder för den första upplagan av hans tidigare bok “Taekwon-Do (copyright 1972).
Augusti 1970 författaren kvar för en rundtur i 20 länder över hela Sydostasien, Kanada, Europa och Mellanöstern. Choi höll seminarier för internationella instruktörer varje plats som han gick och hjälpte till att sprida och svetsa ITF i en sammanhållande kraft.
I mars 1971, Choi deltog 2: a asiatisk Taekwon-Do Tournament, som hölls på Stadium Negara i Malaysia, som öppnades med försäkran om Tun Abdul Rhajak, statsministern och avslutades med närvaro av deras Majestäter.

a

 

 

Även i detta år, var författaren tillfrågad av Gen Kim Jong Hyun, chef för armén Martial Art avdelning för att välja kvalificerade instruktörer för Republiken Iran Försvarsmakten.
Världsturné 1972 var ganska retrospektiv att Choi haft möjlighet att införa Taekwon-Do till de statschefer i Bolivia, Dominica, Haiti och Guatemala respektive.
Under detta år, Choi flyttade huvudkontoret för ITF med enhälligt samtycke från medlemsländerna till Toronto, Kanada, planerar att sprida denna teknik så småningom till länderna i Östeuropa, enligt milstolpe han inrättat år tidigare.

Under dessa resor författaren har varit särskilt intresserade av att främja Taekwondo bland ungdomar i världen. Ordföranden för ITF har varit avgörande för att introducera tekniken att många universitet i Europa, Amerika, Mellanöstern och Fjärran Östern.
Under månaderna november och december 1973 General Choi och en speciellt utvald ITF Demonstration Team, som består av Kong Young Il, Park Jong Soo, Rhee Ki Ha, Pak Sun Jae och Choi Chang Keun, alla 7 gradens svarta bälten turnerade i Europa, USA East, Afrika och Fjärran Östern. Sammanlagt 13 länder besöktes och nya ITF filialer i fem av dessa länder. Turnén var en överväldigande framgång med totalt mer än 100.000 människor tittar demonstrationerna i Egypten ensam. Vid varje stopp, var general Choi och demonstrations Team värd genom att rangordna företrädare för kommuner och landsting.
1974 var en sprudlande och lång ihåg år för Choi, eftersom grundaren av Taekwondo var inte bara kunde stolt presentera överlägsenhet tekniker samt konkurrensreglerna i denna konst, men också att få sin dröm till verklighet genom att hålla den första World Taekwon-Do VM i Montreal.
I november och december i år, ledde han den 4: e internationella Taekwon-Do Demonstration Team bestående av 10 av världens främsta instruktörer till Jamaica, Curacao, Costa Rica, Colombia, Venezuela och Surinam.
År 1975 Taekwon-Do enbart haft förmånen att visa på operahuset i Sydney för första gången sedan dess öppnande. General Choi besökte Grekland och Sverige för att genomföra seminarier senare i år.

a

 

 

I mitten av 1976 turnerade han Iran, Malaysia, Indonesien och Europa för att inspektera Taekwondo verksamheter som ger seminarier på samma gång. November samma år, gick Choi till Holland för att förklara öppnandet av Europeiska Taekwondo Championships första hölls i Amsterdam.
September 1977 grundaren av Taekwondo besökte Malaysia, Nya Zeeland och Australien efter Tokyo möte där han offentligt fördömde Sydkoreas president Park Jung Hee, som hade använt Taekwon-Do för sina politiska syften. Senare samma år besökte han Sverige och Danmark för att underlätta bildandet av sina nationella Associates i Taekwon-Do.
a

 

 

I maj 1978 General Choi turnerade Malaysia, Pakistan, Kenya och Sydafrika tillsammans med Rhee Ki Ha. Under detta år ledde han 5th International Taekwon-do Demonstration Team bestående av Choi Chang Keun, Rhee Ki Ha, Park Jung Tae och Liong Wai Meng till Sverige, Polen, Ungern och Jugoslavien. I september samma år Second World Taekwon-Do VM hölls i Oklahoma City. USA.

 

 

a

 

 

I juni 1979 var All Europe Taekwon-Do Federation bildades i Oslo, Norge. Efter denna historiska händelse General Choi turnerat Sverige, Danmark, Västtyskland, Frankrike och Grönland tillsammans med Khang Su Jong och Rhee Ki Ha. I november samma år ledde han den 6: e International Taekwon-Do Demonstration bestående av Kin Jong Chan, Choi Chang Keun, Rhee Ki Ha, Park Jung Tae, Lee Jong månen, Chung Kwang Duk, Kim Suk juni och Michael Cormack till Argentina.
År 1980 var en oförglömlig för fader Taekwon-do både för sig själv och framtiden för hans konst. Han och 15 av hans elever, inklusive hans son Choi Joong Hwa gjorde ett monumentalt resa till Demokratiska folkrepubliken Korea. Detta var första gången Taekwon-Do introducerades till folket i Nordkorea, Choi födelseplats. I november samma år, var de första hela Europa Taekwon-Do VM som hölls i London med 18 deltagande länder.

 

 

j3

 

 

 

In January 1981, General Choi made a visit to Queensland, Australia, accompanied by Choi Chang Keun to declare the first Open Pacific Area Taekwon-do Championships. At this time he helped to form the South pacific Taekwon-do Federation as well as the Australia Taekwon-Do Federation.
In June of the same year, the author led the 8th International Taekwon-Do Demonstration Team to Tokyo, Japan. In October he conducted a seminar for the founding members of Taekwon-Do in the Democratic people’s Republic of Korea and in November he proudly presented the unified Taekwon-Do demonstration team consisting of North and South Korean instructors to the historic meeting called North and Overseas Korea Christian Leaders held in Vienna Austria.
In August General Choi visited Argentina to declare the opening of the Third World Taekwon-Do Championships held in Resitancia, Chaco.
In January 1982 the President of ITF formed the North America Taekwon-Do Federation in Toronto, Canada. In the year, the author was finally able to realise his long anticipated dream (since 1967) when a Taekwon-Do gym opened for the first time in Japan under the auspices of patriot Chon Jin Shik. It was indeed a very busy year for the President in that he visited Puerto Rico in July accompanied by Master Park Jung Tae to conduct seminars.
During the months of October and November he toured Greenland, the UK, West Germany, Austria, Denmark, Poland, Hungary, Yugoslavia, Czechoslovakia and Finland accompanied by Master Han Sam Soo, park Jung Taek and Choi Joong Hwa to promote Taekwon-Do. He also attended the First Intercontinental Taekwon-Do Championships held in December in Naples, Italy.

a

 

 

In October of the same year General Choi met with Mr Csanadi, the Chairman of programming committee of IOC in Budapest, Hungary to discuss the recognition of ITF by the IOC.
In January 1983, General Choi made a visit to Colorado; USA accompanied by Master Lee Suk Hi, the President of North America Taekwon-Do Federation to grade Charles E Sereff the President of UK Taekwon-Do Federation for 7th Degree.

 

 

a

 

 

I februari 1983 författaren turnerade Latinamerika inklusive Argentina, Colombia, Panama och Honduras att genomföra fullskalig seminarium. Under sin vistelse i Honduras hjälpte han till att aktivera Centralamerika Taekwon-Do federationen.
Under månaderna mars, april och maj turnerade han Santa Barbara, Kalifornien, Europa och Demokratiska folkrepubliken Korea att genomföra sista minuten utarbetandet av Encyclopedia, den sista produkten av hans livslånga forskning.
I oktober och november samma år, gjorde han ett besök i Jugoslavien och Italien tillsammans med Park Jung Taek och Choi Joong Hwa att förbereda bilder som ska användas för Encyclopedia.

a

Under månaderna mars, april och maj turnerade han Santa Barbara, Kalifornien, Europa och Demokratiska folkrepubliken Korea att genomföra sista minuten utarbetandet av Encyclopedia, den sista produkten av hans livslånga forskning.
I oktober och november samma år, gjorde han ett besök i Jugoslavien och Italien tillsammans med Park Jung Taek och Choi Joong Hwa att förbereda bilder som ska användas för Encyclopedia.

 

 

 

 

g16

 

 

 

 

I april 1984 General Choi förklarade öppnandet av 4th World Taekwon-Do mästerskapen hölls i Glasgow, Skottland. I samma månad, besökte han Juan Antonio Samaranch, ordförande för Internationella olympiska kommittén i Lausanne åtföljs av Master Rhee Ki Ha, Charles Sereff och Kim Yong Kyu att bevisa att endast ITF är världens styrande organ av sann Taekwon-Do.

I september uppmanade författaren nyckel instruktörer såsom Lee Suk Hej, Rhee Ki Ha, park Jung Tae och Choi Joong Hwa till Pyongyang för att slutföra offentliggörandet av Encyclopedia. I själva verket var detta den tid då flytten av ITF till Wien Österrike diskuteras på allvar.

 

 

 

 

a

 

 

I oktober samma år, gjorde talmannen ett officiellt besök i Budapest, Ungern att förklara öppnandet av den 3: e Alla Europe Taekwon-Do Championships. Detta var särskilt viktigt eftersom det var den första storskaliga internationella evenemang i ett socialistiskt land så långt som Taekwon-Do turnering är berörda.
I den följande månaden besökte General Choi New York tillsammans med mästarna Lee Suk Hi och Park Jung Tae att förklara öppna 3rd årliga General Choi Cup i Nordamerika.

 

I december 5th mötet ITF-kongressen hölls i Wien där det enhälligt beslutat att flytta ITF senast i mars nästa år. Även vid mötet Närvarande Choi Hong Hi omvaldes för en annan term. Mr juni Chin Shik, presidenten i Japan International Taekwon-Do Federation, mästare Lee Suk Hej och Rhee ki Ha valdes till vice talmän med master Park Jung Tae som generalsekreterare.

 

 

 

a

 

 

Utan tvekan 1985 var ett av de viktigaste åren för grundaren av Tae Kwon-Do, som han var kunna dokumentera alla de tekniker han hade forskat i många år genom att publicera Encyclopedia of Taekwon-Do. Han var också kunna etablera en stark grund för spridning av hans konst till hela världen, särskilt den socialistiska liksom länderna i tredje världen genom att flytta den internationella Taekwon-Do federationen till Wien huvudstaden Österrike.

 

 

 

 

a

 

 

I april i år, besökte General Choi Puerto Rico tillsammans med Tran Trien Quan, ordförande för den kanadensiska Taekwon-Do Federation, James Lim och Kim Suk juni för att delta i 1 latinamerikanska General Choi Cup. I juni besökte han Östberlin att närvara vid invigningen av den 24: e IOK kongressen.

 

 

 

 

a

 

 

I november samma år, General Choi tillsammans med generalsekreteraren Master Park Jung Tae och Tran Trien Quan besökte Norge att hedra öppnandet av 1985 Scandinavian Taekwon-do Championships. I december olika festivaler att fira 30-årsdagen av Taekwon-Do som hölls i Quebec, Kanada sponsras av Taekwon-Do Federation of Canada betonades med närvaron av Fader Taekwon-Do, General Choi Hong Hi.
I juni 1986 grundaren tog Nordkorea Taekwon-Do Demonstration Team till Folkrepubliken Kina. Besöket blev så småningom motivationen för det kinesiska folket att anta den koreanska kampsporten, Taekwon-Do.
1987 var ett betydelsefullt år för allmän Choi eftersom han visade återigen okuvlig anda samt uthållighet till Taekwon-do värld genom att förklara den 5: e VM i maj i Aten, Grekland, trots ihållande störning av sydkoreanska diktatorisk regim

 

 

 

I december samma år, började president Choi att formulera främjande och popularisering Stiftelsen ITF draghjälp av löftet från Franz Chon Yon Shik, den äldre brodern av vice ordförande Mr Chon Jin Shik, till ett belopp av 100 miljoner japanska yen .

 

 

 

 

 

År 1998 kulminerade med två viktiga händelser. I maj var värd den ungerska regeringen den 6 Taekwon-do VM i Budapest, som var överlägset, den största i skalan, finaste i teknik och även för första gången, TV via satellit över hela Europa.

I augusti, General Choi var äntligen kunna förverkliga sin ultimata drömmen om att införa och lära sin konst utan hänsyn till religion, ras, nationella eller ideologiska gränser, genom att leda ITF Demonstration Lag som Moskva, Sovjetunionen.
I början av 1989 komprimerad version av “Taekwon-Do” av 765 sidor offentliggjordes. I juni reste General Choi till Yanji Kina, ett självstyrande distrikt som gränsar till norra delen av Sydkorea, där han träffade ledande koreanska medborgare och nådde en överenskommelse om att organisera Yan Bin Taekwon-Do Association.

 

a

Det är förståeligt att grundaren av Taekwon-Do gladdes oerhört i juli när Taekwon-Do valdes som en formell händelse av den 13: e World Festival of Youth and Student. I september efterföljande den andra Pan-American Taekwon-Do Championship som hölls i Honduras General Choi genomfört seminarier om Taekwon-Do tekniker för deltagare från fjorton länder.

I mars 1990 författare, tillsammans med sin son Choi Joong Hwa (7th Degree) och Ri Yong Sok (6th Degree instruktör i Sovjetunionen) besökte Tasjkent, Uzbekistan. För 10 dagar utarbetade han på metoden och kompetensen hos Taekwon-Do i 8 timmar varje dag till över 60 Karate svart bälte innehavare som reste från sex republiker över hela Sovjetunionen för att möta Hittade av Taekwon-Do. Efter detta seminarium president Choi slutade i Moskva för att ge ytterligare fem dagar tekniskt seminarium som lagt en fast grund för Taekwon-Do i Sovjetunionen.

a

 

 

I slutet av juni gjorde han en resa till Hanoi tillsammans med Jong Jae Hun, vice ordförande för den koreanska Taekwon-Do federationen. Här General Choi träffade ministern för fysisk kultur, där de löste olika Taekwon-Do frågor. Han besökte sedan Ho Chi Minh-staden, där ett seminarium hölls för ett hundratal svarta bälte innehavare. I augusti, den 7: e Taekwon-Do VM ägde rum i Montreal Kanada. 4-dagars händelse var en enorm succé med cirka 600 deltagare från 51 nationer.

 

 

 

 

a

I september, General Choi tillsammans med Pha Lu (5: e graden och sekreterare i den kanadensiska Taekwon-Do Federation International) besökte Yanji, Folkrepubliken Kina. En tre dagars seminarium gavs Taekwon-Do tekniker för svart bälte innehavare vid Yian Bin universitet, vilket resulterade i att producera 3 Internationella Instruktörer för första gången i historien av Folkrepubliken Kina.

 

 

a

 

 

Under våren 1991, General Choi, tillsammans med Vice President Rhee Ki Ha till Moskva där han gav en historisk föreläsning som varade 4 timmar vid Lenin Central University of Physical Education i Sovjetunionen. Som en följd av denna föreläsning, beslutade universitetet att anta Taekwon-Do som en kredit 4 års studier.

 

a16

 

 

 

I augusti, General Choi, Le Ki Young, generalsekreterare och Valmir Ligai, den högsta graden innehavaren av Taekwon-Do i Sovjetunionen, besökte Uzbekistans president där man kom överens om olika frågor som rör Taekwon-Do. Senare grundare tilldelades president Uzbekistan med ett heders 5: e graden.

 

 

 

 

1992 var ett år av stolthet inte bara för General Choi själv, utan också för alla koreanska folket. Han tilldelades en heders doktorsexamen i idrott av Lenin Central University of Physical Education i Sovjetunionen ett av de mest auktoritativa institut för idrott i världen. Denna ära var frukten av hans strävan hela sitt liv. I september var 8 Taekwon-Do VM hölls på Taekwon-Do hall.

 

 

The championship lasted 5 days, in which, for the first time in the history of Taekwon-Do as many as 66 countries and some 700 competitors participated. The event took place in Pyongyang, capital of the ancient kingdom of Koguryo, with full pomp and ceremony. At this championship Korea demonstrated to the world its place s the home of Taekwon-Do by placing first in the individual and overall results. In addition, the widely respected New Encyclopedia Britannica put forth that year clearly referred to General Choi Hong Hi as the principal found of Taekwon-Do. General Choi has now been recognised worldwide as the true Father of Taekwon-Do. In April 1993 the author made an official visit to Kyrgyzstan do discuss matters on Taekwon-Do.
1993 was the historical year to General Choi. In this year, the First Junior TKD World Championship was held in Moscow. In July General Choi accompanied by Valeri Kuzin, Vice President of the ITF visited Ryazan City, which is several hundred kilometers from Moscow.
He went round the Russian Army Airborne Troops School and decided to organise the Taekwon-Do team here. Following this month, he visited Russian Military University of Physical Education in Saint Petersburg and here they decided to introduce and adopt Taekwon-Do as a training course of the University.

a

In September, General Choi went to Tashkent, the capital of Uzbekistan and opened the Asian-Pacific TKD Championship, which contributed to introduce Taekwon-Do in Asia.
In November 1993, General Choi accompanied by Master Leong Wai Meng, Chairman of Umpire Committee of ITF, visited India for an International Taekwon-Do Seminar.
In September 1995, General Choi made a trip to Tajikstan and he discussed issues about Taekwon-Do with the First Deputy Prime Minister. Then he conducted seminars on Taekwon-Do techniques for the black belt holders from Tajikistan, Kyrgyzstan, Moldova and Russia.

 

 

 

a

 

 

I april 1996, har General Choi den 1: a ITF-mötet i Toronto, Kanada. Här deltog den höga graden innehavare av mer än 5: e graden. Vid mötet diskuterade de om ytterligare förstärkning frågor om Taekwon-Do och seminariet gavs Taekwon-Do tekniker för att fastställa mönster i slutändan för innehavare hög grad. Och slutligen, firade de grunden för ITF (11 april).

 

 

a

 

 

I juli General Choi tillsammans med Rhee Ki Ha, vice ordförande i ITF deltog i 3: e Junior Taekwon-Do VM i Prag, Tjeckien. Här utmärkta unga konkurrenter deltog från 34 olika länder i världen.
Efter denna månad, gjorde General Choi ett imponerande möte med Gennanzi Seleznyov, ordförande i Parlamentets Ryssland. (Han hade gått igenom de tuffaste prövningar med honom). General Choi hade Gennazi Seleznyov, ordföranden för parlamentets Rysslands över den permanenta rådgivare ITF och gav graden av heder på honom.

 

 

a

I juli 1997 besökte General Choi St Petersburg om riktlinjer för 11 ITF-kongressen och deltog i 10 TKD VM. På kongressen, var Mästare Choi Joong Hwa nominerad som generalsekreterare ITF. 73 länder deltog i mästerskapet.
Efter denna månad, grundaren av TKD gick också runt en byggarbetsplats i helig plats för TKD.
General Choi tillsammans med Mästaren Choi Joong Hwa betalade ett formellt besök till Kanadas premiärminister och hade ett långt samtal med honom. Här han presenterade premiärministern med hans kalligrafi som skrevs i sin egen hand.
I september 1999 reste General Choi till Argentina. Här 12 kongress ITF och den 11: e TKD World Championship hölls. 800 deltagare från 75 länder deltog

 

 

g15

a

På denna dag, öppnade General Choi det konstituerande mötet i IMGC (International Martial Arts Games Committee). 23 representanter från 14 länder deltog.
Mars 2001 var General Choi tilldelats heders doktorsexamen i filosofi vid Kishnov University i Moldavien. Statsministern deltog i ceremonin.

 

 

a

I maj 2001 1. Kongress International Martial Art Games kommitté hölls i Pyongyang. Deltagande i spelen var delegater från Taekwon-Do, Wushu, Karate, Aikido, Ju-Jitsu från 9 länder i Ryssland, Kanada, Australien, Malaysia, Mongoliet, Uzbekistan, Kambodja och Nordkorea.

 

 


I juli 2001 grundaren av Taekwon-Do vägledde 13 kongress ITF och 700 deltagare från 64 länder deltog i den 12: e TKD världsmästerskapet.
I augusti samma år, grundaren av Taekwon-Do avslutade och låta världen veta hans memoarer “Taekwon-Do och jag” i 3 volymer som hade tagit en hel del arbete under många år.
General Choi Hong Hi, grundaren av Taekwon-Do avled i Pyongyang Nordkorea den 15 juni 2002 på åldern av 84.
På sin dödsbädd General Choi lämnade ITF till Mr Chang Ung, IOK-medlem, 1: e vice ordförande för fysikalisk kultur och sport vägledning kommitté Nordkorea och ledamot i ständiga kommittén för koreanska Taekwon-do kommittén.
General Choi skapade också “Chang Hon” Foundation (pseudonym för Choi Hong Hi) och nominerade Chang Ung som president. Upphovsrätten Taekwon-Do Encyclopedia och Taekwon-Do komprimerad version tillhör Chang Hon Foundation.
General Choi har lagts till vila på patriotiska Martyrs Cemetery i Pyongyang.

big-6713

Kort historik back om Tae Kwon-Do

Korea
Den moderna, dagens Tae Kwon-Do som vi lär oss grundades den 11 Apr, 1955 av Gen. Choi Hong Hi. En helt ny form av kampsport.

Dess faktiska ursprung går tillbaka 1300 år har sina rötter i Tae Kyon, Soo Bak Gi och Karate tekniker. Tae Kwon-Do i sig är helt annorlunda än alla ovanstående.

Under ledning av general Choi var en myriad tekniker kombineras för att bilda Tae Kwon-Do; den vetenskapliga tekniken. Skapa andlig discpiline och teknisk perfektion i total harmoni.

What is Tae Kwon-Do:

Tae Kwon-Do is a Korean art of self-defence. Created by Gen. Choi Hong Hi, president of the international Tae Kwon-Do Federation (ITF).

The study of Tae Kwon-Do proceeded in two parts; spiritual discipline and technical perfection.

– It aims at a noble moral rearmament, high degree of intellectual achievement, graceful techniques, formidable power and beauty of physical form.

– Therefore, it can be considered as part of one’s daily life, as natural as breathing and thinking

– Tae Kwon-Do emphasizes not only a strict self-imposed discipline along with the spirit of cooperation and mutual respect but also teaches patience and the resolve to over come nay difficulty.

– Tae Kwon-Do literally translated “Tae” as foot, “Kwon” as fist, and “Do” means both, way and moral. So you can well understand that this as a martial art using the full potential of the individual.


– (Tae) = Foot

– (Kwon) = Fist

– (Do) = Way & Moral


– Den 15:e juni 2002 avled General Choi Hong Hi i Pyongyang i Nordkorea. Han blev 84 år.

 

Kort historik back om Tae Kwon-Do

a20

 

Den moderna, dagens Tae Kwon-Do som vi lär oss grundades den 11 Apr, 1955 av Gen. Choi Hong Hi. En helt ny form av kampsport.
Dess faktiska ursprung går tillbaka 1300 år har sina rötter i Tae Kyon, Soo Bak Gi och Karate tekniker. Tae Kwon-Do i sig är helt annorlunda än alla ovanstående.

Under ledning av general Choi var en myriad tekniker kombineras för att bilda Tae Kwon-Do;
den vetenskapliga tekniken. Skapa andlig discpiline och teknisk perfektion i total harmoni.

Om TaekwondoTae Kwon-Do is a Korean art of self-defence

.
..

Created by Gen. Choi Hong Hi, president of the international Tae Kwon-Do Federation (ITF).


..
.
p 5

-The study of Tae Kwon-Do proceeded in two parts; spiritual discipline and technical perfection.

 

It aims at a noble moral rearmament, high degree of intellectual achievement, graceful techniques, formidable power and beauty of physical form.

.

o4

.

-strength and physical beauty. It can therefore be considered as a part of everyday life, as natural as breathing and thinking.

.

 

– Taekwondo emphasizes not only a strict self-imposed discipline along with cooperative and mutual respect but also:


.

patience and determination to overcome difficulties.
Tae Kwon-Do translating literally as “Tae” for foot, “kwon” the fist and “Do” Road and morality. So you can certainly understand that this is a martial art that uses an individual’s full potential.
Tae Kwon-Do’s principles (Jung Shin) Tae Kwon-Do
goal to aim for:

g10

 • The tenets of Tae Kwon-Do (Jungshin)

  Tae Kwon-Do aims to achieve:

  • Courtesy (Ye Ui)

  • Integrity (Yom Chi)

  • Perseverance (In Nae)

  • Self-Control (Guk Gi)

  • Indomitable Spirit (Baekjul Boolgool)

  Student’s Oath:

  1. I shall observe the tenets of Tae Kwon-Do.

  2. I shall respect the instructor and seniors.

  3. I shall never misuse Tae Kwon-Do.

  4. I shall be a champion of freedom and justice.

  5. I shall build a more peaceful world.