ITF – International Taekwon-Do Federation

g4

ITF  bildades den 22 Mars 1966  i Seoul , Korea av General Choi Hong Hi i samarbete med nio medlemsländer: Vietnam, Malaysia, Singapore, Tyskland, USA ,Turkiet, Italien, Egypten och Korea.
a

Grundaren_TKD36_B160

Huvudsyftet att bilda federationen  var att gemensamt sprida Taekwon-Do och dess lära gränslöst över hela världen , oavsett kultur, religion eller andra barriärer.

 

GenChoi Hong

År 1972 flyttades ITFs kontor till Toronto, Canada för att fortsätta arbetet med att sprida Taekwon-Do till resten av världen.År 1985 flyttades kontoret till: Wien i Österrike för att Taekwon-Do skulle ha chans att komma närmare Östra delen av Europa och Tredjevärlden.

1994_TKD41_Malmo_B160

Efter General Choi´s bortgång uppstod en splittring inom ITF och den skapades av personer som inte längre brydde sig om att följa General Choi´s önskemål.

Det är i huvudsak två grupper som brutit sig ur: den ena leds av Master Tran Trieu Quan och den andra leds av General Choi´s son Master Choi Jung Hwa. Den förra har sitt starkaste fäste i Europa.

g9

 

 

 

 

Trots detta fortsätter ITF att göra framsteg. Trogna medlemmar har slutit upp och de är stolta över att fortsätta i General Choi´s fotspår. I syfte att uppfylla General Choi´s sista önskemål utsågs Mr. Chang Ung till ny president för det urpsrungliga ITF, som har anslutna föreningar i över 100 länder.

Executive Committee

ITF HQ: Vienna Austria

Hon.life President
President:
Prof. Dr.Chang Ung (DPRK)
Prof. Mst.Ri Yong Son (DPRK)
Sr.V President: SGM.Prof. Hwang Ho Yong (DPRK)
Vice Presidents: SGM. Prof. Dr. Dato. Leong Wai Meng (AUS)
 Vice Presidents: Judge Annali Basson (S.Africa)
 Sec. General. Prof. Kim Sung hwan (DPRK)
 Dir. of Finance Mr. Kim Hyong Rak (DPRK)
EB-Member GM. Peter Harkess (Skotland)
EB-Member SM. Rajendran Balan (india)
EB-Member Master Mario Bogdanov (Bulgaria)
EB-Member SM.Linda Low (Australia)

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE